Зміст

  1. Принцип роботи ГСМ
  2. Рекомендації та поради
  3. Техніка безпеки
  4. Догляд за посудомийкою

Як правильно користуватися посудомийною машиною? Відповідь на це питання включає в себе не тільки інструкцію з коректного вибору програми. Чистота посуду і багаторічна експлуатація пристрою залежать від розумного завантаження, правильно підібраних миючих засобів, регулярного догляду та турботі про свою побутову техніку. ui-font-family-helvetica));»> 

kak-pravilno-polzovatsya-posudomoechnoy- mashinoy-min.jpg

Принцип роботи ГСМ

Почати варто з ключових етапів роботи посудомийки, розуміючи процес зсередини вам буде простіше розібратися з деталями і особливостями експлуатації. Пристрій має два незалежні контури: для циркуляції води та повітря, а повний цикл включає в себе основні етапи:

  • Участь користувача починається з підготовки та завантаження брудного посуду та вибору режиму;
  • Отримавши всі команди від блоку управління прилад починає закачування води в спеціальний резервуар до необхідного рівня з центральної комунікації;
  • Далі вода проходить через ємність з іонообмінною смолою, де позбавляється іонів кальцію і магнію, насичуючи іонами натрію. Так досягається пом’якшення води для захисту елементів від утворення накипу і кращого результату очищення;
  • Вода нагрівається способом, що залежить від особливостей конструкції моделі до заданої температури;
  • Під тиском насоса вода надходить до лопастей, які внаслідок напору та особливої ​​конструкції форсунок приходять в рух, розподіляючи потоки по всьому просторі камери;
  • Після змочування та поліскування великих забруднень вода змішується з миючим засобом і починається цикл миття;
  • Коли програма очищення закінчена посуд ополіскується кілька разів чистою водою для видалення залишків забруднень та засобів для прання;
  • Останній етап — сушіння, проходить або за рахунок утворення конденсату при зміні температури, або під дією теплового вентилятора.

Рекомендації та поради

  1. Велику роль для якісного результату відіграє правильне розміщення посуду. Як правило ГСМ оснащена двома кошиками — верхня для келихів, чашок і тарілок, нижня для великогабаритного посуду. Столові прилади завантажуються або в спеціальний лоток, або в призначений для них плоский верхній кошик. Намагайтеся залишати невеликий простір між предметами для циркуляції води та не перевантажувати кошики.
  2. При покупці пристрою проведіть ревізію наявного посуду на вашій кухні. Деякі типи матеріалів заборонено мити в ПММ: дерев’яний посуд, глиняні предмети без глазурі, акуратними варто бути з кришталевими та порцеляновими сервізами, якщо такий предмет вам особливо дорогий — віддайте перевагу ручному миття, пластиковий посуд повинен мати спеціальне маркування, що допускає очистку. З обережністю завантажують вироби зі срібла, міді та алюмінію, а також чавунні сковороди та кастрюлі.
  3. Обов’язково видаляйте великі залишки їжі з посуду перед завантаженням, так ви забезпечите пристрій від поломки і підготуйте посуд для найкращого результату.
  4. Не використовуйте миючі засоби, не призначені для посудомийних машин. Мило, рідина для миття посуду та інші народні способи можуть призвести до несправності приладу. Тип засобу залежить від ваших переваг — гель, порошок або таблетка.
  5. Іонообмінна смола не може регенеруватися самостійно, для цього обов’язково використання спеціальної солі. Вартість засобу невисока і вистачає її надовго. Для запобігання утворенню підтікань можна додати ополіскувач для ГСМ у спеціальний резервуар.
  6. Уважно вивчіть усі режими роботи вашого приладу в інструкції з експлуатації, постійне використання інтенсивного циклу веде до швидкого зносу, підвищеної витрати води та електрики, а також може зіпсувати сам посуд. 

kak-pravilno-polzovatsya-posudomoechnoy-mashinoy-1-min.jpg

Техніка безпеки

  • Завжди проводіть установку та експлуатацію побутової техніки у суворій відповідності до прописаної інструкції виробника. Якщо ви не маєте досвіду та кваліфікації в підключенні приладу до мережі електрики та водопостачання – довірте установку професіоналам.
  • Будь-які дії з¦очищення або часткового розбору конструкції проводяться на відключеному від мережі пристрої.
  • Після закінчення миття відкрийте дверцята, якщо це не передбачено автоматичною функцією, і дочекайтеся охолодження. Пам’ятайте, що деякі цикли передбачають температуру до 90 градусів, користувач може отримати термічну травму при торканні посуду або деталей камери. font-family-helvetica));»> 

Догляд за посудомийкою

Помилково вважати, що постійний контакт з миючим засобом і водою гарантує ідеальну чистоту всередині камери. Крім скупчення залишків їжі та жиру, на нагрівальних елементах утворюється накип, а вологе і тепле середовище всередині приладу чудово підходить для грибка і плісняви. Рекомендуємо дотримуватися простих правил:

  • Після кожного використання виймайте фільтр у нижній частині камери, з його необхідно видалити залишки їжі та промити під проточною водою з використанням миючого засобу.
  • Залишайте дверцята відчиненими до повного висихання конденсату на стінках камери або протирайте їх сухою серветкою.
  • Використовуйте спеціальні засоби для чищення ГСМ не рідше одного разу на 1-2 місяці, вони допомагають розчиняти жировий наліт і залишки миючих засобів з внутрішніх елементів, борються з накипом і стійкими забрудненнями, нейтралізують неприємні запахи.