Клас миття посудомийної машини

Зміст

  1. Що означає клас миття для ГСМ
  2. Як розшифрувати значення
  3. Клас сушіння
  4. Як вибирати оптимальну
  5. Який клас кращий

Клас миття посудомийної машини — не найпопулярніший до оцінки критерій при виборі нового побутового помічника. Сучасні користувачі звертають увагу на місткість камери, наявність різноманітних програм і режимів, габарити та дизайн. При цьому з технічної точки зору обов’язковими і важливими є клас миття, сушіння та енергоефективності. Три простих маркування, які ви обов’язково знайдете на етикетці приладу, допоможуть швидко зрозуміти, який результат ви отримаєте при експлуатації конкретної моделі.

Що означає клас миття для ПММ

Як і багато інших класів маркування — це відсоткове значення відношення фактичних результатів миття до міжнародно-визнаного еталонного приладу. Кожна нова технологія має бути вивчена в лабораторних умовах разом із еталоном: однаковим завантаженням, типом посуду, розташуванням, часом циклу, температурою води та поширеними складними забрудненнями. Подальший результат оцінюють за остаточним забрудненням на квадратний міліметр і порівняють між собою. Чим ближчий результат «піддослідного» до еталону, тим вище його клас. > 

klass-moyki-posudomoechnoy-mashiny- 1-min.jpg

На якість миття впливає відразу кілька важливих технічних особливостей:

  • Кількість та розмір розбризкувачів для води;
  • Їх форма та місце розташування;
  • Товщина струменя води та кількість отворів у розбризкувачі;
  • Налаштування програм подачі води;
  • Система зниження жорсткості води.

Як розшифрувати значення

Як ми вже зазначили, маркування має бути на кожній посудомийній машині. Це достатніх розмірів етикетка, яка згідно з Директивою з маркування етикеткою енергетичної ефективності №2010/30/ЄС від 2010 року розміщується як на корпусі пристрою, так і в технічній документації, на веб-сайті виробника та в інтернет-каталозі. У ній споживач зможе знайти всю необхідну інформацію про властивості товару:

  • Виробника та тип обладнання;
  • Марку та модель;
  • Клас енергоефективності та річне споживання;
  • Клас миття/сушіння/віджиму/кліматичний в залежності від типу приладу;
  • Форм-фактор та ємність;
  • Рівень шуму.

klass-moyki-posudomoechnoy-mashiny-2-min.jpg

Дані про специфічний клас додатково розміщені на етикетці всередині камери посудомийки. Якість миття позначається латинською літерою від A до E, де перші літери алфавіту найбільш якісні, далі йде зниження результату. -family-helvetica));»> 

Клас сушки

Крім якості миття на маркуванні встановлено маркування класу сушіння. Він інформує про те, наскільки сухий посуд ви отримаєте після закінчення циклу. На ринку можна зустріти три варіанти:

  • Конденсаційна — найпростіший варіант, волога з посуду в ньому видаляється за рахунок ополіскування гарячою водою. Волога випаровується природним чином, а конденсат залишається на стінках камери.
  • Турбосушка використовує вентилятор з гарячим повітрям. Процес, звичайно, йде набагато швидше, але і споживання електроенергії значно вище.
  • При інтенсивному сушінні з теплообмінником тепле повітря циркулює всередині посудомийки не за допомогою вентилятора, а за рахунок різниці в тиску між камерами. Під час такого процесу електроенергія не витрачається.

Як вибирати оптимальну

Отже, ми поговорили про те, що на якість миття впливає безліч факторів і технічних особливостей. Потенційному покупцеві варто звернути увагу не тільки маркування, але і на наступні особливості:

  1. Практично всі ГСМ обладнані трьома розбризкувачами в нижній, центральній та верхній частині. Сучасні машини з двома коромислами зустрічаються в бюджетних моделях або в компактних корпусах. Віддайте перевагу варіанту з трьома лопатями.
  2. Форма розбризкувача найчастіше виконана у вигляді коромисла, проведені випробування показують відмінний результат. Але це не означає, що з часом будуть розроблені і ефективніші форми. Найбільша лопата розміщується на дні камери, середня під верхнім кошиком або в задній стінці, а найменший на стелі. Бувають варіанти з вірною форсункою замість коромисла, такі конструкції менш ефективні.
  3. Чим тонший струмінь води — тим більше точково вона впливає на забруднення, а значить відмиває краще. Має значення і кількість отворів і принцип подачі води. Так, коли потоки перебивають одне одного, якість знижується.
  4. Чим більш технологічна система пом’якшення води встановлена, тим кращий результат ви отримаєте. Жорстка вода не тільки несприятливо впливає на структуру матеріалу, але і значно погіршує результат.

klass-moyki-posudomoechnoy-mashiny-min.jpg

Який клас кращий

Сьогодні більшість посудомийних машин мають клас миття «А» або «В». Виробництво та продаж моделей рівнем нижче не мають великого сенсу, незважаючи на низьку вартість вони не користуються попитом. В дійсності при експлуатації варіантів класу «D» і нижче найімовірніше посуд доведеться домувати вручну. Клас «А» гарантує вам найвищу з можливої ​​якості, але і маркування «В» забезпечить відмінний результат. Якщо різниця в ціні між ними значна, то економія тут буде цілком раціональною. У будь-якому випадку підсумкове значення залежатиме від вибору хорошого миючого засобу.

Back To Top