Зміст
- Принцип роботи ГСМ
- Рекомендації та поради
- Техніка безпеки
- Догляд за посудомийкою
Як правильно користуватися посудомийною машиною? Відповідь на це питання включає в себе не тільки інструкцію з коректного вибору програми. Чистота посуду і багаторічна експлуатація пристрою залежать від розумного завантаження, правильно підібраних миючих засобів, регулярного догляду та турботі про свою побутову техніку. ui-font-family-helvetica));»>
Принцип роботи ГСМ
Почати варто з ключових етапів роботи посудомийки, розуміючи процес зсередини вам буде простіше розібратися з деталями і особливостями експлуатації. Пристрій має два незалежні контури: для циркуляції води та повітря, а повний цикл включає в себе основні етапи:
- Участь користувача починається з підготовки та завантаження брудного посуду та вибору режиму;
- Отримавши всі команди від блоку управління прилад починає закачування води в спеціальний резервуар до необхідного рівня з центральної комунікації;
- Далі вода проходить через ємність з іонообмінною смолою, де позбавляється іонів кальцію і магнію, насичуючи іонами натрію. Так досягається пом’якшення води для захисту елементів від утворення накипу і кращого результату очищення;
- Вода нагрівається способом, що залежить від особливостей конструкції моделі до заданої температури;
- Під тиском насоса вода надходить до лопастей, які внаслідок напору та особливої конструкції форсунок приходять в рух, розподіляючи потоки по всьому просторі камери;
- Після змочування та поліскування великих забруднень вода змішується з миючим засобом і починається цикл миття;
- Коли програма очищення закінчена посуд ополіскується кілька разів чистою водою для видалення залишків забруднень та засобів для прання;
- Останній етап — сушіння, проходить або за рахунок утворення конденсату при зміні температури, або під дією теплового вентилятора.
Рекомендації та поради
- Велику роль для якісного результату відіграє правильне розміщення посуду. Як правило ГСМ оснащена двома кошиками — верхня для келихів, чашок і тарілок, нижня для великогабаритного посуду. Столові прилади завантажуються або в спеціальний лоток, або в призначений для них плоский верхній кошик. Намагайтеся залишати невеликий простір між предметами для циркуляції води та не перевантажувати кошики.
- При покупці пристрою проведіть ревізію наявного посуду на вашій кухні. Деякі типи матеріалів заборонено мити в ПММ: дерев’яний посуд, глиняні предмети без глазурі, акуратними варто бути з кришталевими та порцеляновими сервізами, якщо такий предмет вам особливо дорогий — віддайте перевагу ручному миття, пластиковий посуд повинен мати спеціальне маркування, що допускає очистку. З обережністю завантажують вироби зі срібла, міді та алюмінію, а також чавунні сковороди та кастрюлі.
- Обов’язково видаляйте великі залишки їжі з посуду перед завантаженням, так ви забезпечите пристрій від поломки і підготуйте посуд для найкращого результату.
- Не використовуйте миючі засоби, не призначені для посудомийних машин. Мило, рідина для миття посуду та інші народні способи можуть призвести до несправності приладу. Тип засобу залежить від ваших переваг — гель, порошок або таблетка.
- Іонообмінна смола не може регенеруватися самостійно, для цього обов’язково використання спеціальної солі. Вартість засобу невисока і вистачає її надовго. Для запобігання утворенню підтікань можна додати ополіскувач для ГСМ у спеціальний резервуар.
- Уважно вивчіть усі режими роботи вашого приладу в інструкції з експлуатації, постійне використання інтенсивного циклу веде до швидкого зносу, підвищеної витрати води та електрики, а також може зіпсувати сам посуд.
Техніка безпеки
- Завжди проводіть установку та експлуатацію побутової техніки у суворій відповідності до прописаної інструкції виробника. Якщо ви не маєте досвіду та кваліфікації в підключенні приладу до мережі електрики та водопостачання – довірте установку професіоналам.
- Будь-які дії з¦очищення або часткового розбору конструкції проводяться на відключеному від мережі пристрої.
- Після закінчення миття відкрийте дверцята, якщо це не передбачено автоматичною функцією, і дочекайтеся охолодження. Пам’ятайте, що деякі цикли передбачають температуру до 90 градусів, користувач може отримати термічну травму при торканні посуду або деталей камери. font-family-helvetica));»>
Догляд за посудомийкою
Помилково вважати, що постійний контакт з миючим засобом і водою гарантує ідеальну чистоту всередині камери. Крім скупчення залишків їжі та жиру, на нагрівальних елементах утворюється накип, а вологе і тепле середовище всередині приладу чудово підходить для грибка і плісняви. Рекомендуємо дотримуватися простих правил:
- Після кожного використання виймайте фільтр у нижній частині камери, з його необхідно видалити залишки їжі та промити під проточною водою з використанням миючого засобу.
- Залишайте дверцята відчиненими до повного висихання конденсату на стінках камери або протирайте їх сухою серветкою.
- Використовуйте спеціальні засоби для чищення ГСМ не рідше одного разу на 1-2 місяці, вони допомагають розчиняти жировий наліт і залишки миючих засобів з внутрішніх елементів, борються з накипом і стійкими забрудненнями, нейтралізують неприємні запахи.