Все про індукційні варильні поверхні Siemens — прості відповіді на складні питання

Зміст

  1. Які в неї плюси?
  2. З якого матеріалу роблять такі плити?
  3. Я можу використовувати керамічну посудину?
  4. Які запобіжні заходи у індукційної поверхні?
  5. Чому саме Siemens?
  6. Що таке індикація залишкового тепла?
  7. Скільки ступенів нагріву існує?
  8. А якщо я хочу отримати потужність більше, ніж 9?
  9. FlexZone
  10. За що відповідає функція Move?

Що таке індукційна варильна панель?

Це електрична панель, в основі якої лежить індукція. Точніше вихрові індукційні струми. Вони передаються від нагрівального елемента відразу на посуд, саме тому нагрівання йде не в плиті, а в посуді.

Індукційні варильні панелі

Які плюси?

Цей спосіб нагрівання має як мінімум два незаперечні плюси:

  • оскільки тепловтрат практично немає, то така плита споживає набагато менше електрики, ніж її hi-light «собрат»;
  • оскільки тепло передається на дно посуду, то решта плити залишається холодною, у вас немає можливості обпектися. 

Для прикладу: перед запуском пристрою в експлуатацію, розробники провели ряд тестів. У тому числі і температурних. І виявилося, що кипляча протягом 90 хвилин олія на індукційній плиті має температуру 120°C, а на звичайній електричній— трохи менше 600 °C. Таке масло при неакуратному поводженні завдасть серйозних опіків, але в першому випадку вони будуть не настільки серйозними.

Вода на індукційній варильній поверхні закипає швидше, тому що у неї найвищий коефіцієнт корисної дії — приблизно 75%, у звичайних електричних плит він трохи вище 50%, а у газових не перевищує 45%.

З якого матеріалу роблять такі плити?

В основі основної більшості моделей лежить склокераміка. У цього матеріалу чимало переваг. Найочевидніше — красивий сучасний вигляд. Крім того, цей матеріал відрізняється термостійкістю. Він спокійно переносить великі температури, а також перепади. Чистити склокерамічну поверхню найкраще скребком для скла або спеціальними миючими засобами, які продаються в будь-якому супермаркеті. Тому прибирання та догляд стануть набагато простішими.

Склокерамічні варильні панелі

Я можу використовувати керамічний посуд?

Ні! Одна з «незручностей», які дарує індукційна плита,— це використання спеціального посуду. Вона повинна поглинати енергію магнітного поля, тобто мати феромагнітні властивості. Ідеальні матеріали — чавун, емальована сталь, нержавіюча сталь. Щоб бути впевненим, ту ви придбаєте посуд, можете піти в магазин зі звичайним магнітом для перевірки. Якщо притягується, значить підходить. Крім того, зараз плити розумніші за деяких людей, тому вони автоматично розпізнають підходящу для роботи ємність, і тільки потім починають нагріватися. І дуже важливо, щоб дно посуду було плоским. Якщо воно буде «загинатися» по краях, то ви почуєте деякий гул через коливання струму. Взагалі, дно — найголовніше в такому посуді. Саме воно і має володіти феромагнітними властивостями, решта ємностей може бути виготовлена ​​з чого завгодно.

Які запобіжні заходи у індукційної поверхні?

Всі заходи варто вивчити в інструкції з експлуатації, їх не так багато, але вони дуже важливі. Але найголовніша — не всі кардіостимулятори або схоже за призначенням електричне медичне обладнання можна використовувати поруч з такою панеллю. Якщо у вас чи близьких він є, то порадьтеся з лікарем і виробником, чи сумісні моделі плити і медичного обладнання.

Чому саме Siemens?

Як і багато передових фірм, Siemens пропонує своїм покупцям ряд інновацій, які роблять експлуатацію простіше і приємніше. Наприклад, інтуїтивно зрозуміла сенсорна панель допоможе вибрати всі необхідні налаштування. Оскільки бренд має справжню німецьку якість складання, то ви можете не сумніватися, що отримаєте прилад, який працюватиме довгі роки.

Що таке індикація залишкового тепла?

Вона показує, наскільки гарячою залишилася конфорка після приготування їжі. У будь-якому випадку ви помітите, що горить символ H (температура висока) або h (температура низька), що захистить вас від опіків. Він горітиме доти, доки остання конфорка не охолоне, навіть якщо плита вже вимкнена.

Індукційні варильні панелі Siemens

Скільки ступенів нагріву існує?

Стандартний набір дає вам 9 ступенів, де 9 максимальна потужність. Причому кожен ступінь нагріву має проміжне значення, яке позначається точкою. Наприклад, 3 — це між 3 і 4. В інструкції ви знайдете поради, які ступеня нагрівання використовувати для тих чи інших страв і скільки часу готувати.

А якщо я хочу отримати потужність більше, ніж 9?

Функція PowerBoost забирає потужність у сусідної конфорки, якщо та не активована і «перекидає» на працюючу, даючи ступінь нагріву більше, ніж 9. Так конфорки зпотужності 2,2 кВт «розганяються» до 3,7 кВт. Функція зручна, якщо вам треба в найкоротший термін закип’ятити воду.

FlexZone

Це вільна зона нагріву. Вона може розбиватися на одну, дві, три або чотири зони нагріву, які працюють від чотирьох незалежних один одного індукторів. Як правило, Сіменс випускає моделі, які повністю складаються з FlexZone. При користуванні плитою активується той сегмент, на якому стоїть посуд. А ще ви можете активувати відразу всі зони, об’єднавши їх в одну, якщо вам необхідно готувати на нестандартного розміру посуді, наприклад, у качениці. Оскільки зона нагріву стала значно більшою, то готування відбувається без «сліпих зон». Важливо, що вільна зона нагрівання працює лише однієї ємності. Якщо вам потрібно поставити другу, то необхідно для початку «розбити» FlexZone на дві стандартні конфорки.

За що відповідає функція Move?

Вона розбиває FlexZone на зони з різними ступенями нагріву варильної поверхні. Їх може бути від двох до чотирьох. Залежить, в першу чергу, від діаметра дна посуду. Щаблі нагріву встановлюються попередньо. У процесі готування ви можете пересувати ємність з однієї зони на іншу. Як тільки ви зсунули посуд на наступну поверхню, він активується з уже заданим ступенем нагрівання. Попередня деактивується. Скористайтеся функцією Move, якщо вам потрібно смажити/варити/гасити страву при різній температурі. Наприклад, спочатку на більш високому режимі просмажити цибулю, а потім спустити в зону з нижчою потужністю нагріву, щоб вона не підгоріла.

Back To Top