Щоб обігрів підлоги водяним контуром повністю відповідав усім властивим характеристиками, укладання повинна бути проведена з дотриманням всіх будівельних норм. Важливим моментом є заливка захисного шару над трубами теплоносія.
Суміш для теплої підлоги можна виготовити самостійно. Як правило, вона не відрізняється кардинально від стандартних стяжок під фінішне покриття, але сфера застосування диктує деякі обмеження і додаткові вимоги до її інгредієнтів.
Види стяжок та їх склад
Розчин для теплої водяної підлоги є обов’язковою умовою і виконує декілька функцій. Він захищає труби від зовнішніх пошкоджень і порушення герметичності. Разом з тим він виступає в ролі додаткового джерела тепла, оскільки заливка відмінно зберігає його.
Суміш для стяжки підлоги з водяним контуром буває таких видів:
Після закріплення та перевірки роботи гріючих елементів приступають до укладання стяжки.
Процес заливки
Перед заливкою необхідно ретельно закріпити всі елементи водяного статі і підняти тиск у трубах до 0,3 Мпа. Це необхідно для перевірки цілісності системи, оскільки в разі протікання визначити проблемне місце без демонтажу всього покриття не представляється можливим.
Обрана стяжка рівномірно заливається і розрівнюється за рівнем (стандартна висота шару бетону над поверхнею магістралі дорівнює 25-50 мм). Розчин в процесі засихання може незначно змінювати обсяг, тому для запобігання деформації готового покриття по периметру перед заливкою слід наклеїти демпферну стрічку зі спіненого поліетилену.
Після повного застигання (процес висихання триває до тридцяти днів) можна приступати до укладання фінішного покриття.
Хоч розчин для заливки теплої водяної підлоги, пропорції інгредієнтів якого необхідно в точності дотримуватися, можливо виготовити своїми руками, правильним рішенням стане все-таки звернення до професіоналів. Тому що тільки наявність практичного досвіду дозволяє гарантувати високу якість і оперативність проведення робіт.
Залишилися питання? Телефонуйте! На питання, що цікавлять вас оперативно і детально відповідять наші фахівці.