Не секрет, що компанії з виробництва побутової техніки давно влаштували битву інновацій. Покупцям тепер важливо, щоб духовка не тільки запікала, але і смажила, парила, варила, гасила, розморожувала, підігрівала, сушила… Нам треба більше і, бажано, компактніше. І щоб надійніше. За прийнятну ціну, звісно. Фірма Neff — відмінне поєднання ціни та якості. Але перед тим, як платити, непогано вивчити, що саме можуть вимогливому споживачеві духові шафи даної компанії.
- Гаряче повітря CircoTherm. Працює при температурі від 40 до 200 градусів. Ідеальний для готування на одному або відразу на кількох деках / ґратах. На задній стінці духовки розташований вентилятор, який змушує гаряче повітря рівномірно циркулювати, тому їжа пропікається рівномірно.
- Верхнє/ нижнє нагрівання. Працює при температурі від 50 до 250 градусів. Зверніть увагу, що цей режим підходить для готування на одному тільки деку. Інакше решта страв «гаситиме» ефект. Нагріви стануть у нагоді, щоб посилити запікання одночасно з двох сторін: зверху та знизу.
- Термогріль. Працює при температурі від 50 до 250 °C. Стане в нагоді, якщо вам треба приготувати відразу великі шматки м’яса, крупного птаха або рибу. Спочатку гриль активно нагнітає гаряче повітря, потім підключається обдування, яке рівномірно розподіляє жар по духовці. Потім цикл повторюється.
- Піца. Працює при температурі від 50 до 250 °C. Як зрозуміло з назви, режим ідеальний для піци або схожих борошняних виробів, яким потрібне додаткове запікання знизу. Так нижня скоринка вийде хрумкою.
- Випічка хліба. Працює при температурі від 180 до 240 °C. Ідеальний при приготуванні хлібобулочних виробів за значної температури.
- Малий / великий гриль. Працює при температурі від 50 до 275 °C. Зверніть увагу, що один режим підходить для невеликої кількості або габаритів страв, а другий для великої кількості або за розмірами страви. Використовуйте його для стейків, ковбасок, скибок м’яса, риби та птиці.
- Нижній жар. Працює при температурі від 30 до 250 °C. Якщо вам необхідно додатково пропекти їжу або використовувати водяну баню, то нагрівання внизу допоможе досягти мети.
- Бережне гасіння. Працює при температурі від 70 до 120 °C. Оскільки температура дуже низька, то страва готується повільно, але рівномірно. Добре для овочів і великих скибок м’яса у власному соку.
- Підйом тесту. Ідеальний не тільки для різних видів тесту, але і для страв, яким потрібне дозрівання в теплому, майже кімнатному середовищі. Наприклад, біойогурти. Процес приготування виходить швидше, при цьому скоринка зверху не підсихає, як це часто буває, якщо залишити тісто на відкритому повітрі на кухні.
- 4D. Одночасно на чотирьох деках духовки готуються різні страви, це стало можливо за рахунок гарячого обдування їх повітрям. Для гриля використовується лише п’ятий рівень.
- Sous-vide (су-вид). Працює при температурі від 50° до 95°C. Дослівно з французького означає «у вакуумі». Всі інгредієнти поміщаються в герметичний пакет, запаюються (для цього найкраще купити спеціальний пристрій) і так говорять при низькій температурі на водяній бані. Таким чином страва зберігає поживні речовини і при цьому наповнюється неймовірними ароматами. Спробуйте використовувати су-вид для приготування м’яса / риби / морепродуктів / птиці з приправами, для яєць круто / некруто або для заварного крему. Час готування може зайняти від 20 хвилин до 72 годин.
- Розморожування. Працює при температурі від 30° до 60°C. Якщо вам необхідно швидко, але якісно розморозити продукти, то розумна духовка вам допоможе.
- Підігрів посуду. Працює при температурі від 30° до 70°C. Застосовується в тих випадках, коли за рецептом страви італійської, французької або інших кухонь необхідно зберегти і посилити смак і аромат.
- Підтримка тепла. Працює при температурі від 60 до 100 °C. Ідеально для підігріву готових страв протягом повної доби.
- Верхнє/ нижнє нагрівання Eco. Працює при температурі від 50 до 250 °C. Працює так само, як і верхній/ нижній нагрівання, але в економічному режимі.
- CircoTherm Eco. Працює при температурі від 40 до 200 градусів. Працює аналогічно CircoTherm, але в економічному режимі.
- Підігрів. Працює при температурі від 80 до 180 °C. Використовуйте його, якщо необхідно підігріти їжу або трохи освіжити хлібобулочні вироби.
- НВЧ. Ви можете придбати два пристрої в одному: духовку і мікрохвильову піч. Якщо ви любитель напівфабрикатів, то ця функція для вас.
Звичайно, чим більш удосконалену модель ви оберете, тим більше зручних функцій ви отримаєте. Прочитайте інструкцію, адже деякі режими вимагають приготування виключно на одному рівні, а деякі дозволяють готувати відразу на кількох.