Режими духовки Горіння — читайте огляд режимів духовок Gorenje

Словенська фірма Gorenje — одна з провідних фірм з випуску побутової техніки. Діючи на ринку майже 70 років, вона, безсумнівно, завоювала довіру і любов покупців чудовим дизайном, якістю та функціональністю своїх виробів. Її продукція поширилася в Європі, Америці, Азії. Укрупняючись, Gorenje будувала свої заводи і за кордоном, але де б не випускалися її вироби, якість залишається незмінно високою. На тлі продукції інших виробників, Gorenje, в першу чергу, виділяється своїм неповторним дизайном, створеним італійською дизайнерською студією. Але це не заважає їй постійно і цілеспрямовано технічно вдосконалювати свою побутову техніку, в тому числі і духи. І вбудовані і окремостоючі — всі вони твори технічного мистецтва.

Режими духовок Gorenje

Режими духових шаф Горіння

Духовки Gorenje мають такий великий попит не тільки за їхню красу, а, звичайно, ще за якість і можливість готувати на різних режимах. Різні моделі, крім основних режимів роботи, мають ряд додаткових функцій. І чим сучасніша модель, тим їх більше. Ось якими можуть бути основні режими приготування в електродухових шафах.

  • Класичне нагрівання (200 °C). При класичному нагріванні включаються два Тена (нагрівача): вгорі і внизу камери духовки. За допомогою даного режиму можна приготувати майже будь-яку страву від м’ясних делікатесів до тістечок і пирогів, але тільки на середньому рівні.
  • Нижнє нагрівання (160 °C). Задіяно лише нижній нагрівач. Рекомендується для страв з тривалим терміном приготування. Добре підходить для одного великого виробу, якщо його поставити на середній рівень.
  • Верхнє нагрівання (150 °C). Включено лише верхній ТЕН. Даний режим стане в нагоді, коли страва практично готова, а бажаної рум’яної скоринки на ньому ще немає. На нагріванні зверху готують овочі, тістечка, пудинги.
  • Гриль (240 °C). Нагрівається центральний інфранагрівач. Потрібний приготування невеликих порцій страв. Так можна готувати за помірної температури, що заощадить електроенергію.
  • Великий електричний гриль (240 °C). Включається верхній ТЕН і інфранагрівач у вигляді великої потужної рами, яка як би запечатує продукт розпеченим повітрям, тоді сік майже не витікає, і при скоринці, що утворилася, продукт усередині залишається ніжним. На великому грилі можна готувати хороші шматки м’яса та шашлики.
  • Великий гриль + вентилятор (170 ° C). Фактично той великий гриль, але завдяки вентилятору, вбудованому в задню стінку, можна рівномірно просмажити великі шматки їжі, навіть не перевертаючи їх.
  • Вентиляційне нагрівання/конвекція (150–190 °C). Працюють кільцевий нагрівальний елемент і вентилятор. Нагріте повітря швидко поширюється по камері, створюючи скрізь однакову температуру, а, отже, і їда рівномірно прогріватиметься з всіх сторін. На такому режимі добре готувати пироги, свинячі ніжки, торти, жарке та будь-які інші продукти. При конвекції можна готувати відразу на кількох рівнях, і все буде однаково пропечено. Використовуйте її для розморожування продуктів. Цей режим допомагає економити час та електрику.
  • Нижнє нагрівання + вентилятор (180 °C). До роботи нижнього нагрівача додається робота вентилятора. Процес приготування триває швидше. Рекомендується готувати на ньому відкриті пироги. денце у пирогов буде хрустким, начинка не пересохне. Не рекомендується готувати у формах з великими бортиками. Застосовується також і для консервування. Задійте перший і другий рівні камери.
  • Верхнє нагрівання + вентилятор. Працює верхній нагрівник, який підтримується вентилятором. Такий режим дає можливість утворитися підсмаженої скоринці зверху при рівномірному прогріванні решти страви. Процес роботи з вентилятором набагато коротший, ніж без нього. Застосовується для запіканок, м’яса, лазаньї та інших страв.
  • Нижнє нагрівання + вентиляційне нагрівання (160–200 °C). Задіяний кільцевий та нижній ТЕН, підтримує роботу вентилятор. На цьому режимі готують випічку з сиру, торти з фруктами з пісочного тіста, піцу.
  • Швидке нагрівання духовки. Фактично працюють усі ТЕНи. Призначена для розігріву порожньої духовки до температури, встановленої користувачем. До 150 градусів духовка розігрівається за пару хвилин, забираючи електроенергію по мінімуму. Можна швидко розігріти духовку, а потім готувати на потрібному режимі або використовувати для приготування заморожених продуктів.
  • Розморожування. Працює лише вентилятор. Застосовується для поступового або часткового розморожування різних продуктів: м’яса, риби, фруктів, овочів, тортів.
  • Екоприготування. Працює кільцевий нагрівач за допомогою вентилятора. Нагрівається духовка до 210 градусів, повітря омиває продукт, що готується. В основному на цьому режимі запікають м’ясо і пироги.
  • AUTObake, автоматичне приготування. У програмі духовки поки що трохи менше дев’яноста рецептів приготування страв. Якщо ви на дисплеї виберіть кількість ваших продуктів, прожарювання та час закінчення процесу, то духовка приготує страву без вашої участі.
  • Консервування. Цей процес можливий за умови, що у вас є і скляні банки, і скляні кришки для них. У деко з високими бортами наливають приблизно один літр гарячої води (70°C) і встановлюють у ньому 6 банк з щільно закритими кришками, так, щоб вони не торкалися. Коли рідина в банках піде бульбашками і закипить, можна банки виймати. Режим консервації значно спрощує і полегшує роботу із заготівель на зиму.

Режими духових шаф Горіння

Після приготування їжі духовка може бути забруднена потіками жиру та частинками продуктів. Для очищення приладу в глибоку ємність наливають воду і включають нижній ТЕН. Через півгодини духовку відкривають і протирають спеціальними серветками.

Горіння завжди вдосконалює перевірені класичні режими роботи духових шаф і постійно розробляє нові, полегшуючи рутинну домашню роботу.

Back To Top