Зміст
- Вибираємо потужність двигуна подрібнювача харчових відходів
- Який варіант є оптимальним?
Потужність подрібнювача харчових відходів — це один з найважливіших параметрів приладу, який визначає його продуктивність. Від потужності залежить швидкість перемелювання залишків їжі і те, які саме відходи зможе переробити конкретний пристрій. Покупці нерідко намагаються знайти найбільш потужну модель за наявного бюджету, і такий підхід не позбавлений здорового глузду. Однак принцип «що більше, тим краще» працює не завжди. Яке рішення буде оптимальним? Давайте розберемося.
Вибираємо потужність двигуна подрібнювача харчових відходів
Даний показник змінюється в кінських силах (к.с.) і в різних моделях може змінюватись від 0,5 до 1л.с. і навіть більше. Рекомендуємо зупинитися на тому варіанті, який відповідає вашим реальним потребам:
- 0,5 л.с. — прилади початкового рівня для тих, хто живе один чи вдвох. Економічні, але з низькою продуктивністю.
- 0,75 л.с. — середньопотужні пристрої, які підійдуть для звичайної, не надто численної, сім’ї. У нашому асортименті представлено безліч таких диспоузерів: INSINKERATOR ISE E75-2 вартістю 23 990 руб., STATUS PREMIUM 200 ціною 22 450 руб. та інші.
- 1 л.с. — високоефективні моделі, призначені для великих домогосподарств. Вони здатні перемолоти вражаючі обсяги відходів, однак і електроенергії споживають багато. До них відносяться, наприклад, OMOIKIRI NAGARE 1000 (ціна 35 088 руб.) та BORT TITAN MAX POWER FULLCONTROL (16 700 руб.).
- Понад 1 л.с. — такі подрібнювачі розраховані на використання в кафе, ресторанах або їдальнях. Це, наприклад, BONE CRUSHER BC 1000 потужністю 1.25 к.с. за ціною 54 650 руб.
Який варіант є оптимальним?
Для побутових потреб середньої сім’ї з 3-4 осіб найбільш практичним рішенням стане середньопотужний прилад 0,75 л. Швидкість його роботи досить велика, він найчастіше компактний і при цьому легко впорається з великою кількістю різноманітних відходів: очищення від овочів і фруктів, яєчна шкаралупа, залишки каш і супів. При вищій потужності подрібнювач може переробити великі кістки, шкаралупу від горіхів та інші, навіть дуже тверді відходи. Однак, вибираючи цей варіант, потрібно бути готовим до суттєвої витрати електроенергії.