Зміст
- Про посудомийні машини
- Як користуватися посудомийними машинами Kaiser
- Завантаження посуду
- Вибір програми миття
- Догляд за пмм
Про посудомийні машини
«Кайзер» випускає практично всю лінійку великої техніки для кухні, яку відрізняє різноманітний дизайн, добротна надійна німецька якість і багатофункціональність. Серед виробів цієї марки є холодильники, духовки, варильні панелі та плити, мікрохвильові печі, пральні та посудомийні машини.
Посудомийні машини (ГСМ) були винайдені в 1893 році і з тієї далекої пори постійно піддавалися вдосконаленню. Фірма Kaiser випускає ГСМ вбудовані та окремі; повнорозмірні (шириною 60 см), розраховані на завантаження 14 комплектів одночасно, і вузькі (45 см) — на 10 комплектів посуду. Всі машини мають багато схожих технічних характеристик, функцій і програм миття, а розрізняються за габаритами, дизайном і системою управління. Покупці можуть підібрати техніку за своїм смаком і можливостями.
Як користуватися посудомийними машинами Kaiser
Розкрийте упаковку і знайдіть інструкцію. Прочитайте її і покладіть так, щоб у будь-який момент ви змогли скористатися нею. Особливу увагу зверніть на розділ «Безпека».
Посуд. Переконайтеся, що посуд підходить для ПММ. Не можна: посуд з дерев’яними ручками або повністю дерев’яний, срібні прилади, олов’яний та алюмінієвий посуд, одноразовий посуд, пластикові та чавунні вироби, в тому числі, немарковані контейнери, ножі з кераміки, ножі від м’ясорубок; на інтенсивному режимі — посуд з кераміки без глазурування, посуд з покриттям з тефлону.
Список начебто і великий, але так мало любителів дерев’яного посуду, а обробні дошки з деревини вважаються не гігієнічними. Посуд з антипригарним тефлоновим покриттям просто протирається серветкою після використання, і немає необхідності мити її в машині. Одноразовий пластиковий посуд не для повторного використання і миття не підлягає. Срібні прилади й тарілки, а так само кришталь рідко використовується в повсякденному житті. А коли купуватимете новий посуд, зверніть увагу на позначення для його використання.
Встановлення. Для встановлення машини викличте спеціаліста з сервісу «Кайзер». Навчений фахівець встановить прилад за рівнем, під’єднає до системи каналізації та водопроводу. Він повинен уточнити у вас до системи гарячої або холодної води ви хочете підключити машину.
Заправка. Переконайтеся, що машина заправлена пом’якшувальною сіллю, порошком для миття посуду та ополіскувачем. Або універсальним засобом «3 в 1», який замінює попередні. Сіль для пом’якшення води і ополіскувач заправляються кожен у свою ємність. Їх необхідно поповнювати за мірою витрачання. На віконцях ємностей є індикаторна пляма, які сигналізують про кількість залишкового засобу. Необхідно стежити за витратою і поповнювати коли їхній залишок ще не досяг ¼. При першому використанні долийте до солі літр води. Порошок засипається перед кожним миттям у своє відділення.
Завантаження посуду
Перед завантаженням. Очистіть посуд від великих шматків і сильно пригорілої їжі. Розсортуйте її за ступенем забруднення та складу посуду.
Завантаження в кошики. При неправильному завантаженні можна отримати поганий результат миття. Ємності перевертають дном вгору і під невеликим кутом, для стікання з них води. Слідкувати, щоб встановлений посуд не міг перешкодити роботі коромисл.
Верхній кошик: для чайного та кавового посуду, мисок, склянок, чарок, фужерів та іншого не надто важкого посуду. Дозволяється поставити не дуже брудні ковшики. Фужери за ніжки обережно закріплюють у пазах кошика.
Нижній кошик для великого посуду: підносів, кришок, каструль, страв для сервірування. У нижній кошик можна завантажити сковорідки, листи, каструлі, ковші або великі тарілки. У верхній кошик можна склянки, чашки, миски, страви.
Третій кошик, тільки для виделок, ножів, ложок. Фактично це лоток, який можна після того, як вони пройшли цикл процесу миття, вийняти з машини і покласти на стіл. Для безпеки ножі потрібно укладати вістрям донизу. Дверцята посудомийної машини закрийте щільно до упору.
Вибір програми миття
Залежно від того, наскільки посуд забруднений і склад по «таблиці циклів миття» в інструкції виберіть програму, на якій відбуватиметься процес.
- «Автоматична». Машина сама, в автоматичному режимі визначає, наскільки забруднений посуд і оптимально вирішує завдання. Цикл складається з попереднього миття, автоматичного миття, полоскання та сушіння.
- «Інтенсивна». Для дуже забрудненого посуду в якому готували їжу: каструль, сковорідок, сотейників. Цикл складається з двох попередніх мийок, миття, двох полоскань і сушіння.
- «Нормальна». Для звичайного забруднення посуду. Цикл складається з попереднього миття, миття, двох полоскань і сушіння
- «Економічна». Для трохи забрудненого столового посуду. Цикл складається з попереднього миття, миття, одного полоскання та сушіння.
- «Полоскання». Освіження посуду, наприклад, який довго простояв у шафі. Цикл складається з попереднього миття, миття, полоскання та сушіння.
- «Кришталь». Для майже чистого посуду, фарфорових та кришталевих виробів. Цикл складається з попереднього миття, двох полоскань і сушіння.
- «Коротка». Для трошки забрудненого посуду, якому не потрібне сушіння. Цикл складається з мийки, двох полоскань.
- «Попереднє миття». На режимі попереднього замочування посуд, на якому готували їжу, тримають в очікуванні решти посуду для повного завантаження машини. Тільки попереднє миття.
Догляд за пмм
Після того, як пройшли всі цикли, машина подасть звуковий сигнал. Обережно прочиніть дверцята, щоб не обпектися парою, що виходить з неї, і залиште в такому положенні поки посуд не охолоне. Вийміть посуд, закрийте кран, з якого подається вода, на деякий час залиште дверцята відкритими. Перед тим, як промити фільтри та ущільнювачі, вийміть вилку з розетки. Якщо ви будете правильно користуватися і доглядати за машиною, вона прослужить вам довго і безвідмовно.