Інструкція з експлуатації духової шафи Gorenje

Зміст

  1. Про бренд
  2. Технічні характеристики та функціональність
  3. Інструкція 
  4. Поради

Про бренд

У 1950 році маленька компанія Gorenje зі Словенії почала випускати продукцію для потреб сільського господарства, але незабаром завдяки розумній політиці керівництва перебудувалася на випуск твердопаливних плит. Через 11 років фірма забезпечувала плитами не тільки свою країну, але і експортувала їх до Німеччини. Там продукцію добре розкупили, незважаючи на те, що в цей період на німецькому ринку вже діяли знамениті бренди Siemens і Bosch.

Компанія швидко розвивалася і завоювала визнання в Європі, випускаючи пральні машини, холодильники та меблі для кухні. Асортимент техніки для побуту розширювався, і компанія «Горіння» сконцентрувалася на ньому. Щоб зберегти свій вплив на ринку, фірма, окрім постійного технічного вдосконалення виробів, стала багато уваги приділяти дизайну. На неї працюють знамениті італійські та французькі дизайнерські студії. Тепер «Горіння» випускає ще й ексклюзивні лінійки в основному в білому, чорному, шоколадному та бежевому кольорах. Побутова техніка однієї дизайнерської лінії чудово виглядає разом. Зміни стилю торкнулися всіх виробів, тільки відома склепінчаста стеля внутрішньої камери духових шаф поки залишилася без змін.

Інструкція з експлуатації духової шафи Gorenje

Технічні характеристики та функціональність

Техніка йде вперед, і виробники прагнуть не відстати від часу. Gorenje постійно вдосконалює свою продукцію, розширюючи її асортимент, впроваджує технічні новинки, доповнює вироби новими функціями та модернізує перевірені сучасні технології. Фірма існує для своїх покупців і при розробці нових моделей приймає увагу всі їх побажання. Вбудована електрична духова шафа Gorenje має прекрасний дизайн, він оптимальний за функціоналом, компактний і вписується в будь-який інтер’єр.

  • Всі процеси в духовці підпорядковані програмному електронному модулю iChef з оригінальним кольоровим дисплеєм. Панель кольорова сенсорна, керується дотиком до піктограм дисплея. Духовка знає десятки програм приготування їжі. Розумний сенсор розроблений у компанії «Горіння», працює просто, надійно і з великою точністю. Є і механічні варіанти управління, але з меншою точністю.
  • У шафах є кілька нагрівальних елементів, розташованих фактично по всій внутрішній поверхні духовки, що дозволяє використовувати велику кількість режимів приготування.
  • Є один або навіть два вентилятори, що створюють обдув страв. Духові шафи з вентиляторами називаються мультифункціональними. Вони дозволяють готувати їжу на грилі. При роботі вентилятора в програмах з конвекцією шум вентилятора може заважати електронній програмі, тоді вона зависає. Але на цей випадок «Горіння» передбачило перезавантаження, якого немає у більшості виробників духовок.
  • Максимальне нагрівання духовок до 250 градусів. Для домашнього використання більше і не потрібно.
  • Захист від опіків при вийманні важких піддонів забезпечать телескопічні напрямні. Чим більше шарів скла у дверцята духовки, тим нижче її температура. Дверцята відкриваються плавно за рахунок технології GentleClose. Щоб не зашкодити меблі, в яку вбудована духова шафа, передбачена функція охолодження.

  • У деяких духовках є функція мікрохвильових печей для приготування та розморожування.
  • Внутрішні камери духовок в основному покриті спеціальною емаллю SilverMatte, вона дуже гладка і стійка до високих температур, що дозволяє легко відмивати або навіть просто протирати поверхню від забруднень. Для щоденного очищення знадобиться очищення парою.

Технічні характеристики та функціональність духових шаф Gorenje

Інструкція 

Детальна інструкція прикладена до кожного приладу. Прочитайте її перед тим, як використовувати духовку, а потім покладіть інструкцію так, щоб вона завжди була під рукою і на видному місці. Зверніть увагу на розділ, присвячений заходам безпеки.

  • Очистіть внутрішню камеру духовки від усіх сторонніх предметів, промийте її теплою водою з рідким миючим засобом і висушіть м’якою ганчірочкою. Абразивні засоби не можна використовувати, щоб не зашкодити емаль.
  • Перед першим приготуванням потрібно встановити вашу рідну мову, дату, поточний час, звук.
  • Виберіть режим нагрівання при якому хочете приготувати їжу і поставте відповідну температуру.
  • Запрограмуйте час роботи духовки, її початок і закінчення. Якщо хочете, щоб їжа була приготовлена ​​до певного часу, то скористайтеся функцією «відкладений старт». Для цього вибравши символ режиму та час необхідний для приготування, встановіть час кінця приготування, і прилад сам увімкнеться у той момент, коли буде необхідно.
  • Зачиніть дверцята. Щоб духовка почала працювати, кілька секунд утримуючи сенсорну кнопку, увімкніть «старт» навіть якщо ви запрограмували роботу духовки з відкладеним стартом.
  • Вирішіть, на якому рівні готуватиметься їжа, і встановіть на ньому грати.
  • Прилад повинен розігрітися, тому зачекайте деякий час, бажано не менше 15 хвилин. А краще слідкуйте за температурним індикатором. Поки температура не досягне заданої, він блиматиме.
  • Поставте посуд з їжею на решітку і закрийте дверцята.
  • По закінченні процесу подається звуковий сигнал будильника, який сам відключиться лише за хвилину. Якщо захочете, то натисніть якусь кнопку сенсора або поставте час функції на «0», щоб звук припинився відразу.
  • Акуратно, щоб не обпалитися, відкрийте дверцята і вийміть готову страву.
  • Якщо у вас виникне необхідність у перериванні приготування, натисніть на сенсорну кнопку «старт/стоп» і кілька секунд утримуйте її. Потім поставте на «0» температурний і режимний перемикачі.
  • Вимкніть і почистіть духовку. Після першого застосування духовки може виникнути маленький запах. Провітріть духовку та приміщення.

Поради

  • Використовуйте силіконові рукавиці.
  • Посуд, призначений для електричної духовки, повинен бути виготовлений з кераміки, чавуну, силікону, загартованого скла або бути емальованим. Фольгу або будь-який металевий посуд не можна використовувати, вони можуть викликати іскри в духовці та пошкодити її.
  • На дні камери встановлений нагрівач (ТЕН), тому не можна ставити посуд на дно, щоб не зіпсувати ТЕН.
  • Трохи не чекаючи закінчення процесу можна вимкнути шафу, продукти дійдуть на остаточній температурі.
  • Щоб їжа рівномірно приготувалася, вона має стояти на середньому рівні. На нижньому краще готувати супи.
  • Під час приготування не можна закривати посуд кришкою.
  • Тільки на одному нижньому ТЕНі можливе приготування виробів з сиром або ягодами зверху, розігрівання вже готових продуктів, консервування, створення рум’яної скоринки. Але процес при цьому повинен контролюватись, щоб вони не підгоріли.
  • Якщо потрібна рум’яна скоринка, а страва має залишитися соковитим, то це робота для верхнього ТЕНу.
  • При розморожуванні продуктів та сушіння фруктів на зиму застосовують слабке нагрівання верхнього та нижнього ТЕНів.

Духовки фірми Gorenje легкі і зрозумілі в управлінні, красиві і функціональні.

Back To Top