Зміст
- Різновиди
- Ключові параметри
- Приємні доповнення
Як вибрати тостер для дому, щоб насолоджуватися ароматним прожареним хлібом щоранку? Багато моделей рекламуються як найбільш ефективні та зручні, тому зробити вибір дуже важко. Для того, щоб прийняти правильне рішення, радимо розібратися, чим відрізняються різні прилади, і на що потрібно звернути особливу увагу при знайомстві з асортиментом.
Різновиди
Тостери розрізняються за кількома критеріями. З точки зору конструкції основним з них є тип нагрівального елемента. Це може бути:
- Металевий ТЕН;
- Елемент на основі ніхромової нитки;
- Керамічний або кварцовий нагрівник.
В даний час трубчастий металевий ТЕН вже вважається застарілим і використовується рідко. Кварцовий нагрівач визнаний найпрактичнішим і економічним, але практично будь-які сучасні варіанти досить ефективні.
Ще один важливий параметр — спосіб управління. Відповідно до ним тостери діляться на наступні види:
- Ручні. Користувач повинен стежити за процесом і вимкнути прилад, коли хліб готовий. Нині такі пристрої рідко зустрічаються у продажі.
- Напівавтоматичні. Достатньо виставити час роботи, після його закінчення спеціальний регулятор відключить прилад і подасть звуковий сигнал. Багато моделей забезпечені ще й механізмом підняття тостів, вам залишається лише їх забрати.
- Автоматичні (конвеєрні). Здатні без втручання людини впоратися і з подачею хліба, і з вилученням готових тостів. Часто використовуються в кафе та ресторанах.
Ключові параметри
Тостер відноситься до тих пристроїв, у яких ціна не є визначальним фактором: більш дорога модель не обов’язково буде ефективніше дешевою. Тому краще звернути увагу безпосередньо на технічні параметри. Перерахуємо характеристики, які варто вивчити під час вирішення питання, як вибрати тостер для дому:
- Кількість відсіків. Найчастіше їх тільки два, але якщо родина велика, для вас буде зручніша модель з чотирма прорізами.
- Потужність. Вона впливає на швидкість обсмажування. Якщо ви нікуди не поспішайте, вам підійде недорогий малопотужний прилад. Тим, хто не любить чекати, варто обирати цей показник більше. Оптимальним вважається діапазон 800-1000 Вт.
- Число режимів. Чим їх більше, тим легше ви зможете варіювати ступінь прожарювання, що дозволить підібрати найприємніший для себе варіант.
- Матеріал корпуса. Пластиковий обійдеться дешевше, але металічний надійніше і міцніше. Добре, якщо передбачена теплоізоляція, оскільки в процесі роботи тостери досить відчутно нагріваються.
- Габарити. Це теж важливий фактор, який потрібно враховувати при покупці приладу. З його розміщенням, як правило, немає особливих проблем, оскільки місця він вимагає небагато. Однак краще не встановлювати його під шафами, що низько висять, або полицями — потік гарячого повітря може впливати на них негативно.
Приємні доповнення
Провідні виробники часто оснащують свою продукцію додатковими опціями, які роблять використання приладів більш приємним і комфортним. Рекомендуємо обов’язково поцікавитися їх наявністю при пошуку відповідної моделі. Наприклад, дуже зручний знімний піддон, який допомагає швидко позбутися від нарізаних всередині крихт — просто дістаньте його і витрусіть. Спеціальна кнопка «стоп» гарантує переривання приготування тостів у будь-який момент іноді це необхідно. Вбудована решітка для булочок, яка встановлюється поверх відсіків для тостів, дозволяє швидко підігріти будь-яку випічку. Функція розморожування стане в нагоді тим, хто зберігає нарізний хліб у холодильнику.