Як вибрати мікрохвильову піч

Зміст

  1. Принцип роботи
  2. Потужність
  3. Функціонал
  4. Покриття камери

Як вибрати мікрохвильову піч для кухні, на що звертати увагу і як не переплатити за зайві функції. У цьому матеріалі докладно поговоримо про НВЧ-печі, що нового з’явилося у сучасних моделей і в разі краще зупинити вибір на найпростішому варіанті. (—ui-font-family-helvetica));»> 

kak-vybrat-mikrovolnovuyu-pech- 1-min.jpg

Сьогодні складно уявити кухню без зручного пристрою, завдяки мікрохвильовій печі можна швидко розігріти порцію обіду, розморозити м’ясо або навіть приготувати нескладні страви. Кожен з нас хоча б раз користувався їй і оцінив гідно економію часу. Тепер припустимо, що ви зробите ремонт або ваша модель безнадійно застаріла, на що звернути увагу з широкого асортименту і що найважливіше. Для початку визначимо найочевидніші критерії:

  • Габарити корпусу підбираємо виходячи з особливостей свого приміщення. Не забувайте, що для будь-якої побутової техніки передбачені обов’язкові зазори при встановленні, які важливо враховувати;
  • Тип установки. Окрема СВЧ піч універсальна, її можна поставити прямо на столі, на полиці або в спеціальній ніші в кухонному гарнітурі, такий варіант дає мобільність і економить місце на кухні. Вбудовувані моделі виглядають в інтер’єрі естетично і, як правило, мають функціонал, схожий на духовку;
  • Об’єм камери підкаже, скільки продукту можна помістити за один раз. Особливо актуальний цей пункт, якщо ви плануєте готувати прямо в мікрохвильовій печі. Для сім’ї з 2-3 осіб достатньо 20-28 літрів;
  • Тип керування може бути механічним, електронним або сенсорним. Перший найбільш простий, але недостатньо точний, більше того, виступаючі деталі фасаду складніше в догляді, так як в них забивається бруд і залишки їжі. Сенсор найбільш точний, але і коштує значно дорожче;
  • Дизайн і колір корпусу — індивідуальний параметр, що залежить від інтер’єру кухні. Найпопулярніші чорні і нержавіюча сталь поєднуються практично з будь-яким стилем, але в лінійці виробників є і яскраві корпуси, доповнені орнаментом або стильною фурнітурою. —ui-font-family-helvetica));»> 

Перейдемо до менш про очевидним, але найважливішим параметрам НВЧ.< /span>

Принцип роботи

В основі роботи будь-якої мікрохвильової печі лежить магнетрон, він генерує електромагнітні хвилі, які призводять в рух молекули води в продукті, за рахунок цього їжа нагрівається. На ринку представлені два принципи нагріву:

    Традиційні, в ньому магнетрон поперемінно включається і відключається, в момент роботи їжа сильно нагрівається в певній частині, при відключенні роздає тепло, розподіляючи по всій площі продукту. Звідси звичний більшості стан, коли частина їжі гранично гаряча, а частина залишається холодною. Для простих завдань традиційної роботи достатньо.
  1. Інверторні мікрохвильові печі— це сучасний варіант приладу. Вбудований блок управління здатний утримувати тривалий час роботу магнетрону на заданому рівні, рівномірно нагріваючи вміст і не пересушуючи страву. -helvetica));»> 

kak-vybrat-mikrovolnovuyu-pech-2-min.jpg

Потужність

В асортименті виробників цей критерій має великий діапазон, розповімо, на що він впливає:

  • До 800 Вт — це прості, досить слабкі пристрої. Їхньої потужності вистачить, щоб трохи підігріти готову страву або нешвидко розморозити невеликий шматок м’яса;
  • 800-1000 Вт — універсальний варіант для розігріву готової їжі, приготування нескладних страв, такої потужності вистачає для встановлення гриля;
  • Більше 1000 Вт— такі печі можуть зрівнятися з духовою шафою, мають додаткові функції грилю та конвекції та підійдуть для приготування різних рецептів.

Функціонал

Ми не раз згадали про схожість сучасних СТВ печей з духовою шафою. В дійсності багато хто з них здатний скласти конкуренцію основному приладу на кухні або навіть замінити його. Які функції відіграють важливу роль при виборі:

  • Наявність кількох режимів приготування, регулювання потужності, вбудовані програми для приготування страв, найтехнологічніші можуть підключатися до смартфону та використовувати рецепти з мережі;
  • Гриль допоможе добитися хрусткої скоринки, приготувати запіканку або апетитні гарячі бутерброди. Як правило він розташований у верхній частині камери, може бути класичним ТЕНовим або кварцовим, найфункціональніші моделі оснащені і нижнім грилем;
  • Режим конвекції аналогічний за пристроєм духовки — вбудований вентилятор переміщає гаряче повітря всередині камери, дозволяючи продукту рівномірно прогріватися з|із| всіх сторін;
  • Не зайвим буде окрема програма для розморожування по вазі або часу, режим самоочищення, блокування від дітей, підтримання температури готової страви.

kak-vybrat-mikrovolnovuyu-pech-min.jpg

Покриття камери

  • Емаль — найпостійніший і бюджетний варіант, поширений на недорогих моделях. Він легкий у догляді, стійкий до перепаду температури, але недовговічний і схильний до сколів, ЩВ зі пошкодженою емаллю експлуатувати не можна.
  • Нержавіюча сталь — таку камеру практично неможливо пошкодити, вона служитиме довгі роки і не боїться тривалого впливу високих температур, але очистити сталеву поверхню непросто.
  • Кераміка — більшість топових моделей виконані з цього матеріалу, кераміка (біокеракима) довговічна, до неї не пригоряють забруднення, а догляд набагато простіше. Передбачається ціна на такі мікрохвильові печі дорожчі.
Back To Top