Як би не був стрімкий технічний прогрес, деякі звичні старшим поколінням процедури, обов’язкові для догляду за побутовою технікою, все ще актуальні і в наш час. До таких «традиційних» занять належить необхідність розморожувати час від часу холодильник — навіть найсучасніший і, кажучи молодіжною мовою, «наворочений». Ось і холодильникам Vestfrost для щасливого життя і роботи потрібна ця нехитра процедура.
Незважаючи на те, що холодильники компанії Vestfrost сучасні і технологічні, необхідність розморожування для них має ті ж причини, що і для найперших побутових холодильних шаф — наросла снігово-крижана «шуба» в морозильній камері не тільки знижує об’єм її поїздки. збільшує витрату електроенергії, навантаження на компресор і в кінцевому підсумку охолоджує такий холодильник все гірше, зношується набагато швидше, а в запущених випадках і зовсім загрожує поломкою. Розморожувати треба, але як? У різних моделях Vestfrost цей процес організований по-різному — десь автоматизований, а десь, як і раніше, вимагає проведення розморожування вручну. Розглянемо обидва.
Типові системи охолодження та розморожування
В холодильних камерах холодильників Vestfrost застосовується виключно автоматичні системи розморожування — краплинна і No Frost. Різниця для користувача з точки зору докладання сил до розморожування холодильника мінімальна: при краплинній системі лід на задній стінці холодильника тане в перервах між періодами роботи компресора і стікає краплями в спеціальний резервуар за межами внутрішніх камер, звідки і випаровується; система NоFrost цей лід розтоплює потік повітря від вбудованого вентилятора і тому, і в іншому випадку користувачу прикладати додаткові зусилля не доводиться.
У морозильних камерах розморожування відбувається інакше. NoFrost і в цьому випадку звільняє власника агрегату від будь-яких зусиль, оскільки вбудований вентилятор перешкоджає утворенню льоду в морозильній камері в принципі. Якщо системи No Frost в холодильнику немає, тоді діяти доведеться по старому відключати холодильник від мережі і розморожувати вручну. Необхідність проведення цієї процедури для холодильників з ручним розморожуванням в середньому 2-3 рази на рік, окремі моделі орієнтують користувача не про тимчасові інтервали, а про товщину шару льоду, що утворився, – «шуби», що досить резонно, якщо йдеться, якщо йдеться, неповному або, навпаки, зайвому завантаженню морозильної камери в різні періоди часу. Це, тим не менш, зовсім не означає, що морозильні камери з системою No Frost не вимагають періодичного догляду: їх також слід відключати, розвантажувати від продуктів, що зберігаються і мити, але набагато рідше — 1-2 разів на рік достатньо. Чим сучасніший холодильник, тим більше інтервал між процедурами очищення морозильної камери.
Залишається нагадати тільки про основні правила розморожування холодильників, знайомих кожному, хто коли-небудь робив це, здається, ще з дитинства. І все одно, є одне правило, яке варто нагадувати знову і знову: як би ви поспішали завершити розморожування скоріше, сколювати ножем лід з камер і частин будь-якого холодильника категорично протипоказано. Квапливість у цьому випадку може спричинити серйозні проблеми і чималі витрати— ніж легко може пошкодити камери холодильника і призвести до витоку холодоагенту, а це означатиме лише одне з двох: або дорогий і складний ремонт, або втрату агрегату в цілому. Не слід також застосовувати агресивні речовини і абразиви, найкращий варіант для омивки частин і камер розмороженого холодильника — вода і м’який миючий засіб, що підходить для обробки кухонних зон, що стикаються з продуктами харчування.