Зміст
- Розморожування морозильної камери
- Така послідовність дій допоможе правильно і швидко розморозити пристрій вручну:
- Як часто потрібно проводити ручне розморожування?
- Корисна порада
У сучасних двокамерних холодильниках «плюсове» відділення розморожується або за системою Ноу Фрост, або за крапельним принципом. Незважаючи на певні відмінності, в обох випадках цей процес не вимагає ручного втручання і відбувається повністю автоматично. Тому набагато важливішим критерієм при виборі домашнього агрегату залишається спосіб розморожування низькотемпературного відсіку, тобто морозилки.
Відтавання морозильної камери
З морозильними камерами, що працюють за принципом NoFrost, можна повністю забути про розморожування. У них продукти охолоджуються за рахунок системи циркуляції повітря, а надлишок вологи виводиться назовні. Для підтримки якісних умов зберігання їх достатньо регулярно мити зсередини.
Дешеві моделі з ручним розморожуванням морозильної камери вимагають набагато більш ретельного обслуговування. Чому так відбувається? При розміщенні продуктів, а також при регулярному відкриванні дверцят всередину морозильника потрапляє волога. Вона і перетворюється на лід, значно ускладнюючи висування контейнерів з продуктами. До того ж обледеніння стін не тільки ускладнює доступ до вмісту ящиків, але і збільшує щоденний енерговитрата приладу. Чим довше ви не розморожуєте холодильник, тим більше електрики він споживає для підтримки заданої температури.
Така послідовність дій допоможе правильно і швидко розморозити пристрій вручну:
- Вийміть весь вміст камери. У разі якщо прилад підтримує режим суперзаморожування активуйте його за добу до проведення розморожування. Це допоможе зберегти продукти в охолодженому стані набагато довше.
- Вимкніть пристрій від електромережі. Власники двокомпресорних моделей можуть вимкнути лише морозильник, залишаю працювати «плюсову» камеру.
- Відкрийте дверцята морозильника. На цьому етапі крига почне танути. Для того, щоб прискорити процес, можна розмістити всередині приладу ємність із гарячою, але не киплячою водою.
- Дочекавшись повного розморожування, помийте внутрішньокамерні стінки теплою водою з щадним миючим засобом.
- Перед увімкненням пристрою в мережа не забудьте насухо протерти всі внутрішні поверхні.
Як часто потрібно проводити ручне розморожування?
Прогрес не стоїть на місці. У порівнянні зі старими холодильниками сучасні агрегати вимагають розморозки не частіше 1-2 разів на рік. До того ж, як стало зрозуміло з інструкції вище, алгоритм такого процесу досить простий.
Корисна порада
Пам’ятайте, літо — не найкращий час для проведення розморожування. Вилучені на час цієї процедури продукти можуть швидко зіпсуватися. Взимку ви зможете прибрати їх на балкон, де їм не страшно розморожування.