Зміст
- Переваги кухонних змішувачів Blanco
- Як розібрати змішувач самостійно?
Компанія Blanco була заснована в Німеччині майже сто років тому. Нині це цілий концерн, що спеціалізується на виробництві медичного та кухонного обладнання. Він поєднав у собі справжню європейську якість та інновації. Ми звикли до стилю в інтер’єрі. Не дивно, що навіть у таких дрібницях як змішувачі нам потрібна свобода вибору: в матеріалі, в кольорі, в дизайні. В основному, фірма «Бланко» пропонує стиль хай-тек, але серед модельного ряду ви також зможете знайти класику, ретро і футуризм. Чи не потрібно, коли йдеться про преміум-клас?
Переваги кухонних змішувачів Blanco
Ви часто замислюєтеся над тим, яку функцію несе цей пристрій? А через нього проходить питна вода, яка, в ідеалі, повинна бути відразу придатна для вживання. Відмінно, якщо у вас під раковиною стоїть вбудований фільтр, але навіть у такому випадку дуже важливо, через яку саме сантехніку вода потрапляє до вас в кухоль. Як і багато німецьких фірм, «Бланко» в першу чергу думає про надійність, а в другу — про гігієну. Навіть найнетривіальніші моделі, наприклад, Blanco Nea Silgranit, оснащені керамічним дисковим картриджем і запатентованими розсікачем, який зменшує відкладення нальоту. Пристрої стійкі до високих температур, корозії та миючих засобів. Саме тому компанія «Бланко» отримала багато сертифікатів якості Євросоюзу.
Для виробництва змішувачів використовуються такі матеріали:
- нержавіюча сталь: довговічність, міцність, зносостійкість;
- граніт: призначений для використання з мийками з того же матеріалу, щоб було єдине стилістичне та колірне рішення для вдосконалення дизайну кухні;
- кераміка: інноваційний матеріал у світі сантехніки, головною особливістю якого є той факт, що процес змішування води відбувається без використання додаткових прокладок.
Необхідно відзначити, що всі змішувачі діляться на двовентильні і одноважільні. Як не складно здогадатися, у перших є два вентилі для гарячої і холодної води. У других — один важіль, який регулює натиск і температуру. На даний момент він вважається найбільш затребуваним і зручним.
Як розібрати змішувач самостійно?
Для початку оцініть свої сили і чесно дайте відповідь на питання: ви готові озброїтися потрібними інструментами, впевненістю, прямими руками і приступити до розбору такої красивої і такої дорогої сантехніки? Якщо діє гарантія, то краще зверніться в сервісний центр, якщо вона закінчилася, а сантехніка викликати не хочеться, то спочатку читаємо інструкцію, потім починаємо. Навіщо взагалі раптом знадобилося розбирати кран? Ми розуміємо, що змішувач працює не так, як звикли:
- Ви не міняєте положення важеля, а температура води змінюється.
- Ви змінюєте положення важеля, а температура води не змінюється.
- Ви не міняєте положення важеля, а напір води змінюється.
- Ви змінюєте положення важеля, а тиск води не змінюється.
Що пішло не так? У 90% випадків проблема в картриджі, тобто його необхідно замінити на новий. На цьому сайті представлені одновентильні моделі, і ось що нам знадобиться для їх розбору: викрутка (хрестова/пласка) або шестигранний ключ, штирьовий ключ або круглогубці, гумові прокладки на заміну.
План дій:
- Перекриваємо воду в трубах.
- Відкриваємо кран, щоб скло, що залишилося в раковину.
- Знімаємо заглушку з індикацією гарячої та холодної води.
- Відкручуємо гвинт, що утримує важіль, за допомогою викрутки. Можливо, деталі всередині могли зазнати корозії, тоді можна допомогти уайт-спіритом або мастилом.
- Знімаємо важіль і відкручуємо гайку за допомогою штиревого ключа або будь-яких схожих/зручних інструментів.
- Викидаємо старий картридж і встановлюємо новий, стежачи за відповідністю контрольних роз’ємів.
- Змінюємо прокладки.
- Закручуємо гайку назад.
- Повертаємо важіль на місце і закріплюємо його.
- Ставимо декоративну заглушку.
- Тепер потрібно відкрити вентилі і подивитись на роботу змішувача. Якщо все добре, то проблеми зникнуть.
Якщо всі маніпуляції виявилися марними, зверніться в сервісний центр. Або зробіть ремонт на кухні і поставте новий змішувач, що теж непоганий спосіб вирішити проблему.