Зміст
- Огляд режимів нагрівання
- Особливі функції
- Вузькоспеціальні режими
Функціонал сучасних духовок неймовірно широкий. Крім приготування їжі така техніка здатна вирішити широкий спектр завдань, включаючи розморожування, висушування, а також підігрів і стерилізацію посуду. Перед покупкою пристрою слід оцінити необхідність того чи іншого режиму, опції чи технології. Печете хліб у себе вдома? Зверніть увагу на моделі з конвекцією. Вважаєте за краще барбекю, шашлик або підсмажені та соковиті овочі? Вибирайте прилад, який має гриль. Любителям корисної їжі припадуть до вподоби шафи з паровою обробкою. Для зайнятих людей, які не мають великої кількості часу на приготування повноцінного меню на кожен день, підійдуть агрегати з функцій НВЧ.
- Турбо. Ця функція має на увазі поєднання всіх видів нагріву (ззаду, знизу і зверху) з конвекцією. Цей режим підходить для запікання великих порцій м’яса, дичини, риби, а також цілих тушок птиці.
- Гриль. Функція, при якій верхній ТЕН працює «соло» застосовується для підрум’янювання піци, овочів, стейків та випічки.
- | Конвекція пом’якшує потужну хвилю тепла і рівномірно розподіляє повітря в духовці. Цей режим є оптимальним для приготування об’ємних продуктів з|із| підсмаженою скоринкою.
Особливі функції
- Пар. Комбіновані з пароваркою духовки підійдуть для шанувальників здорового харчування, сімей з маленькими дітьми та людей, які дотримуються спеціальної дієти. Використання цієї функції дозволяє без зайвих зусиль досягати кращого смаку звичних страв. Наприклад, м’ясо стане ніжнішим, а хліб підніметься вище.
- НВЧ. Мікрохвильова обробка оптимальна для швидкого розморожування, розігріву та приготування страв. Для досягнення найкращих результатів цей режим може бути скомбінований з грилем або конвекцією.
Вузькоспеціальні режими
- . Така опція чудово підходить для підняття тіста або приготування йогурту в домашніх умовах.
У посібнику з експлуатації часто використовуються стандартні позначення функцій приготування. Крім того, там можна знайти їх спеціалізацію, рекомендовану температуру для тієї чи іншої страви, а також список рецептів.