Духові шафи Electrolux з парою — секрет чудового смаку

Духові шафи Electrolux з парою давно перестали бути новинкою на ринку побутової техніки — на даний момент серія, представлена ​​в магазині «ТехноПрайд», налічує 29 моделей у наявності та під замовлення, і регулярно поповнюється. Це не дивно, адже прилади мають попит і користуються попитом у покупців. 

Так в чому ж секрет чудового смаку їжі, приготовленої в духових шафах Електролюкс? Вся справа в парі. Ну, не тільки, але технологія обробки парою має ключове значення для створення ідеальних страв, яким позаздрив би шеф будь-якого ресторану.

Духові шафи Electrolux із парою

Ця опція дає можливість готувати безліч корисних і дієтичних страв — рибне філе без краплі жиру, індичка, дійсно корисні котлети, овочі на пару і т. д. Щоб виробляти пар, в духову шафу вбудовують пароенератор. На стіні пристрою або в панелі управління є ємність для води, яка закипає під впливом високої температури. У робочу камеру подається гаряче і дуже вологе повітря.

Разом з традиційним нагріванням верхнім та нижнім ТЕНом, режимом конвекції або грилем пар забезпечує швидку та правильну, згідно із завітами здорового харчування, обробку продуктів. В результаті утворюється ніжне м’ясо з хрусткою, але при цьому позбавленою від шкідливого жиру скоринкою — правильно і смачно, що може бути краще.

Steam — нова технологія на службі ваших смакових рецепторів

Якщо в старих, хоча і не втратили своєї актуальності моделях на кшталт OPEB8857X, використовувалася технологія CombiSteam Deluxe, яка дозволяла створювати три рівні пари — гарячий, інтенсивний і вологий, — то в нових моделях, таких, як OP. А точніше 4:

  1. SteamBake.
  2. SteamCrisp.
  3. SteamBoost.
  4. SteamPro.

Моделі духовки Electrolux

SteamBake — найпростіший режим, що поєднує в собі конвекцію і гарячу пару—він впливає на страву лише на чверть, більша частина приготування йде завдяки конвекції, але все ж здорову їжу в такій духовці приготувати можна.

СтимКрісп — це покращений СтімБейк. Духовки з ним вміють:

  • Запускати 1 режим з паром;
  • Виконувати опцію «Гаряча пара» — як і раніше на 25%;
  • Робити із застосуванням пари випічку, хліб, десерти;
  • Запікати м’ясо, птицю, рибу.

SteamBoost — вже майже професійний рівень приготування їжі в духовій шафі з використанням функцій пароварки:

  • 3 режиму з паром: «Гаряча пара» — 25%, «Інтенсивна пара» — 50%, «Волога пара» — 100%;
  • Приготування на пару;
  • Гасіння (50% пари, 50% ТЕН);
  • Водяна лазня;
  • Випічка, хліб, десерти з використанням функції пари;
  • Запікання м’яса, птиці та риби з використанням функції пари;
  • Функція розігріву на пару, яка поверне остиглим стравам соковитість.

Функції духовок Electrolux

І нарешті SteamPro. Як ви розумієте за назвою, це дійсно вибір професіоналів. До 3 режимів з паром, випічкою, запіканням та розігрівання додається 200 покрокових складних рецептів у пам’яті духовки, низькотемпературне приготування та ресторанний метод «СуВид».

У чому різниця між вологою, інтенсивною і гарячою парою? Вона є і досить велика:

  • Волога пара забезпечує 100% пар, як у пароварці, але готує ще краще, оскільки ви можете регулювати температуру приготування, щоб смачно виходили навіть креветки та мідії, а овочі зберігали свій природний насичений колір. Режим підходить для відварювання овочів, м’яса, птиці або риби зі збереженням вітамінів та інших поживних речовин. Ідеально для бажаючих зберегти фігуру і харчуватися на 100% правильно.
  • Гаряча пара додає, власне, 25% пари до конвекційного нагрівання щоб ваші страви залишалися соковитими та ароматними, оскільки звичайна конвекція тільки витягує з ними вологу. Завдяки високій температурі зовні на блюді запікається хрумка апетитна скоринка. Цей режим значно покращує якість запікання будь-яких продуктів, включаючи великі шматки м’яса, птицю та рибу цілком.
  • Інтенсивна пара створює відмінні умови для гасіння та томлення (прекрасно виходять терини, паштети, печеня, страви в горщиках), а також для розігріву готових страв. Остигла страва не тільки розігрівається — це можна було б зробити і без пари, але знову насичується вологою. Професійні кухарі називають цей спосіб розігріву регенерацією.
Back To Top