Для чого потрібні підігрівачі посуду та навіщо підігрівати посуд

Зміст

  1. Для чого потрібна така техніка
  2. Яку модель придбати

Підігрівачі посуду для більшості споживачів здаються чимось екзотичним, марно забираючи місце, якого і так не вистачає. Справді, навіщо захаращувати кухню технікою, яка лише підігріває тарілки або чашки? Тим не менше, підігрівач посуду — зручний, компактний і багатофункціональний пристрій, давно знайомий як кухарям-професіоналам, так і любителям домашньої кулінарії.

Для чого потрібна така техніка?

Для чого потрібна така техніка

Не секрет, що багато страв призначені для подачі на стіл тільки в гарячому вигляді. Їжа в холодному посуді швидко втрачає смакові якості, а її інгредієнти втрачають свій вигляд. Аромат страви також набагато помітніший і розкривається повною мірою, поки воно зберігає високу температуру. Все це відноситься і до напоїв: в холодній чашці кава або чай охолоне набагато раніше, а запах становить не менше половини їх чарівності. Подача в підігрітому посуді — одна з ознак по-справжньому гарного ресторану. Не слід нею нехтувати і вдома: на холодній тарілці запіканки або омлети можуть осісти, теплі салати перетворитися на охолілі, рис засохнути з краю, а соуси, особливо масляні і молочні.

Крім підігріву посуду та чашок, багато моделей здатні розігрівати готові страви, зберігати їжу теплою, якщо подача до столу затримується, розморожувати продукти. Вони допоможуть розтопити шоколад, розчинити желатин і навіть приготувати повноцінні страви при низьких температурах — наприклад, рибу або курку. У деяких моделях передбачені також режими підйому тесту, нагріву з розмочуванням, підігріву дитячих молочних сумішей.

Яку модель придбати

Яку модель придбати

Підігрівачі, що вбудовуються, представлені в магазині Техно Прайд — продукція відомих брендів: Neff, Miele, Asko, Bosch, AEG, Kitchen Aid та інших. Вони являють собою висувну скриньку з нержавіючої сталі або алюмінію висотою 140-270 мм з нагрівальним елементом в нижній частині. Глибина і ширина його відповідають стандартним габаритам вбудованої техніки. Такі моделі, як ASKO ODW8127A обладнані вентиляторами, що прискорюють процес підігріву.

Набагато рідше зустрічаються підігрівачі, що стоять окремо, розраховані тільки на підігрів кавових чашок. Варто зауважити, що функцією підігріву посуду оснащуються деякі моделі кофемашин преміум-класу або менш часто — духові шафи.

Установка температури проводиться за допомогою поворотного перемикача з кількома ступенями нагріву (від 3 до 7) або з плавним регулюванням. Як правило, температура варіюється в діапазоні 30°C — 80°C. Сам перемикач ховається за передньою панеллю і зовні не видно. Моделі з температурою нижче 50°C призначені тільки для підігріву, інші мають додаткові можливості.

Передня панель їх виготовляється зі сталі або загартованого скла. Ящик легко висувається на телескопічних напрямних. Безпека роботи забезпечує не нагрівані дверцята Сool Door — у більшості моделей вона відкривається натисканням і не має ручки. Така конструкція більш естетична, на спеціальному покритті не залишаються відбитки пальців, а вид підігрівача не порушує обраний стиль кухні. Для зручності та більшої безпеки ящики часто оснащують доводчиком. Універсальні кольори — нержавіючої сталі, чорний, антрацитовий, білий або кремовий — будуть доречні в будь-якій кухні.

Об’єм завантажувальної камери становить від 20 до 30 літрів, а максимальна вага завантаження — до 20 кг (у підігрівача DE DIETRICH DWD7400B). Зазвичай місткість камери вимірюється в комплектах посуду, як у посудомийній машині. Максимальне її значення — до 12 комплектів (модель NEFF N17HH10N0). А в підігрівачі DE DIETRICH DWD7400B можна розмістити одночасно 20 великих тарілок, 30 чашок для супу або 80 кавових чашок.

Багато моделей — наприклад, SMEG CPR715P, — поставляються разом з силіконовим килимком, який виключає ковзання посуду всередині камери. Таймер та захисне відключення дозволять вчасно відключити прилад.

У магазині Техно Прайд підігрівачі представлені в широкому асортименті. Вибрати та купити їх вам допоможуть наші консультанти.

Back To Top