Чим індукційна варильна панель відрізняється від електричної

Зміст

  1. Головні відмінності
  2. Повторні відмінності
  3. Що вибрати для дому та для квартири
  4. Плюси електричної поверхні
  5. Плюси індукційної плити

Якщо ви знаходитесь в процесі оновлення побутової техніки на кухні, то напевно зіткнулися з питанням: чим індукційна варильна панель відрізняється від електричної. Кожен із варіантів має свої переваги та недоліки, при цьому візуально пристрої практично ідентичні. Що має вирішальне значення при покупці і чому вартість моделей може значно відрізнятися, розберемося в нашому матеріалі, а заодно відзначимо головні плюси і мінуси моделей. var(-ui-font-family-helvetica));»> 

Головні відмінності

Перше і найважливіше випливає з найменування. Обидва прилади працюють від електричної мережі, але ось нагрівання відбувається принципово різним шляхом:

  1. Електрична варильна поверхня в основі нагрівального елемента має безпосереднє джерело тепла, це може бути найпростіша закручена спіраль із ніхрому, знайома нам із дитинства, пізніше з’явилися вбудовані в панель галогенові трубки, ну і найсучасніший варіант — стрічкові . При включенні нагрівальний елемент передає тепло на поверхню, вона в свою чергу нагріває встановлений посуд, а після нього вміст.
  2. Індукційна плита відрізняється найвищим ККД, оскільки нагріває безпосередньо стінки посуду, не витрачаючи енергію на підвищення температури поверхні і навколишнього простору. Відбувається це за рахунок вбудованої індукційної котушки, яка утворює електромагнітне поле при проходженні електричного струму. );»> 

chem-induktsionnaya-varochnaya-panel-otlichaetsya-ot-elektricheskoy-1-min.jpg chem-induktsionnaya-varochnaya-panel- otlichaetsya-ot-elektricheskoy-2-min.jpg

  • Виходячи з відгуків покупців за індукцією простіше доглядати, оскільки забруднення, що потрапили, на поверхню не прикипають, як на розпеченій електричній плиті;
  • Значною перевагою Hi-Light панелі можна вважати універсальність використовуваного посуду, а ось його експонент може працювати тільки зі спеціально маркованим начинням;
  • Індукційна панель не включиться, якщо на поверхні є зайва рідина, площа тари менша за 40% зони нагріву, дно посуду не відповідає заявленим вимогам. У цьому випадку вона може завдати деяких незручностей під час експлуатації;
  • Щойно з конфорки індукційної плити знімають посуд, вона автоматично відключається — це ще один плюс у питанні безпеки;
  • При цьому такий варіант працює більш шумно, що завдає дискомфорту користувачам;
  • Вартість варіантів складно оцінити тільки за принципом роботи, все залежить від габаритів, бренду виробника, функціоналу, додаткових опцій, кольору та дизайну.

Що вибрати для дому та для квартири

Підсумкове рішення в будь-якому випадку стоїть за покупцем. Перш ніж його прийняти, слід зважити всі плюси і мінуси майбутньої покупки:

  • Для сім’ї з маленькими дітьми з точки зору безпеки краще вибрати індукційну плиту — поверхня не розжарюється, вона не включиться без встановленого посуду і автоматично відключиться при некоректній роботі.
  • Сучасна панель Hi-Light не поступається у функціоналі та потужності, вона відмінно підходить для любителів багато і часто готувати, менш вимоглива до процесу розміщення посуду і простіша в управлінні.
  • Оцініть домашнє начиння для приготування, не виключено, що з купівлею індукційної плити вам доведеться замінити всі сковороди і кастрюлі на відповідні для цього типу нагріву.

Плюси електричної поверхні

  • Проста та звична експлуатація, зрозуміла панель управління;
  • Не потрібно купувати окремий посуд, готувати можна чавунних, керамічних, алюмінієвих, тефлонових, емальованих та інших типів каструль і сковорідок;
  • Багато додаткових режимів приготування, збільшення потужності, блокування панелі керування, індикація залишкового тепла тощо.

chem-induktsionnaya-varochnaya-panel-otlichaetsya-ot-elektricheskoy-min.jpg

Плюси індукційної плити

  • Висока швидкість розігріву вмісту посуду;
  • Більш енергоефективна ресурси, що витрачаються, не витрачаються на прогрівання матеріалу поверхні і навколишнього простору;
  • Безпечна експлуатація. Конфорки не нагріються, відключаються автоматично при попаданні води або при спрацьовуванні датчика посуду. Якщо залишити на зоні нагріву рушник, нічого не станеться;
  • Легкість догляду, адже частинки їжі, що впали, або розлитий бульйон не пригорають.
Back To Top